Chloordioxide

CDS – Chloordioxide 0,3% – Water-ontsmettingsmiddel

 

Inleiding

Chloordioxide (CDS), is een gas opgelost in water, het heeft al decennialang de status van water-ontsmettingsmiddel. Het is dus niet geregistreerd als medicijn of voedingssupplement. Althans in Europa. Want in Zuid-Amerika is CDS zo succesvol gebleken tijdens de Coronapandemie, bij de behandeling van ernstige tot zeer ernstige Covid-19, dat dit heeft geleid tot een wet die het gebruik  als medicijn toestaat.

Duizenden corona-patiënten die ernstig ziek waren, kregen CDS intra veneus toegediend en werden vrijwel zonder uitzondering binnen vijf dagen beter.

Vele anderen hadden baat bij het oraal gebruik van CDS. Dit enorme succes leidde in Bolivia tot de wettelijke goedkeuring van CDS voor oraal en intraveneus gebruik.

 

Wat is Chloordioxide?

Chloordioxide is een gas dat makkelijk oplost in water. De verbinding bestaat uit één chlooratoom en twee zuurstofatomen: ClO2. Het wordt vaak verward met chloor wat we kennen als het zeer giftige bleekmiddel. Chloordioxide (afgekort als CDS) daarentegen bevat geen chloor, is niet toxisch en mag dus toegevoegd worden aan drinkwater om dit te ontsmetten. Ook donorbloed wordt ontsmet met CDS om te voorkomen dat eventueel aanwezige virussen (zoals HIV), worden overgedragen aan de ontvanger van het bloed.

 

Hoe werkt CDS?

Het gaat hier om een oxidatief effect: CDS 0,3% is een zuurstofdrager en heeft als voornaamste eigenschap dat het PH-selectief is. Dat wil zeggen dat de zuurstof in CDS alleen vrijkomt in het lichaam op plaatsen waar verzuring is, oftewel bij een lage PH. Verzuring is met name aanwezig op plaatsen waar sprake is van infectie en ontsteking. Dit laatste is van groot belang aangezien vrijwel elke acute of chronische ziekte gepaard gaat met ontsteking.

Chloordioxide, ClO2, valt dus uiteen in een zure omgeving in Cl en O2. Het chloor-ion doodt virussen, bacteriën, schimmels, gisten, parasieten, spirocheten etc. En de vrijgekomen zuurstof wordt opgenomen door de mitochondriën, de energie fabriekjes die zich in elke lichaamscel bevinden. Deze mitochondriën produceren dan meer bio-energie (ATP) wat wordt aangewend voor herstel van de balans. Aldus de uitleg van Andreas Kalcker.

 

Werkzaam, zeer veilig en goedkoop

Een betere combinatie van eigenschappen kun je je niet wensen. Het middel is effectief tegen virussen, bacteriën, schimmels, gisten, parasieten en spirocheten.  Door het werkingsmechanisme van oxidatie kan er geen resistentie tegen ontstaan. De ontwikkelaar en onderzoeker van CDS, de biofysicus Andreas Kalcker is vaak tegengewerkt. Echter deze serieuze wetenschapper heeft doorgezet en inmiddels spectaculaire resultaten geboekt met de genezing van duizenden patiënten die op de intensive care lagen met levensbedreigende Covid-19. Het ging hier om zeer ernstig zieke mensen die zonder de intraveneuze toediening van CDS zeker waren overleden. Kalcker heeft hiervoor in Bolivia de hoogste onderscheiding gekregen en voor hem veel belangrijker nog, de erkenning en toestemming om CDS therapeutisch te gebruiken.

Het lijkt nu een kwestie van tijd en integriteit tot dat CDS ook in andere landen wordt goedgekeurd als antiviraal, antibacterieel en ontstekingsremmend middel.

Disclaimer:

Gezien de status van CDS als waterontsmettingsmiddel en het in Europa nog ontbreken van een registratie als medicijn of voedingssupplement is deze tekst uitsluitend bedoeld als educatie en niet als vervanging van advies, diagnose en/ of behandeling door een arts of andere zorgprofessional.

 

Hoe wordt CDS toegediend?

De meest toegepaste toediening is oraal: Het drinken van een verdunde oplossing.

Verder kan CDS direct onverdund (0,3%), worden aangebracht op de huid. Meerdere keren per dag sprayen of deppen met een watje op het aangedane/ontstoken gebied, werkt goed. Geen (verblijfs)-kompressen aanbrengen. In verdunde vorm kan het ook worden toegediend als klysma. Ook een bad met daarin CDS aan het badwater toegevoegd is een veelvuldige toepassing: CDS is zo klein dat het de huid moeiteloos passeert. Vaak toegepast bij diverse huidaandoeningen.

Tenslotte is met name in Zuid-Amerika, intraveneuze toediening gebruikt, meestal bij ernstig zieke mensen op de intensive care, aan de beademing etc.

 

Dosering

Kalcker pleit voor een gepersonaliseerde dosering en adviseert om met een lage dosis CDS te beginnen en deze afhankelijk van de aard van de aandoening op te hogen tot een gunstig effect wordt bereikt. Een door veel mensen gebruikte dagdosis bedraagt 10 milliliter van een 0,3% CDS oplossing.

Deze 10 ml 0,3% CDS wordt toegevoegd aan een liter water en deze wordt gedurende de dag opgedronken. Handig is om een injectiespuit (zonder naald) van 10 ml te gebruiken voor het bepalen van de juiste verdunning. Drink nooit de onverdunde oplossing van 0,3 % CDS. Dit irriteert de mond -keelholte en de slokdarm. Houd de onverdunde oplossing buiten bereik van kinderen.

Indien gewenst kan deze 10 ml CDS geleidelijk worden opgehoogd tot maximaal 60 ml CDS, per liter per dag. De dagdosis die ligt tussen de 10 en 60 ml kan ook toegevoegd worden aan meer water, denk aan twee liter. Dit om de smaak milder te maken. Verder benadrukt Kalcker dat het frequent , bijvoorbeeld om het half uur, innemen van kleine hoeveelheden beter is dan in één keer een heleboel te drinken.

 

Bewaren 

Chloordioxide 0,3% kan het best bewaard worden in bruin gekleurd glas. Daglicht maakt CDS onwerkzaam, bruin glas houdt licht tegen. Nooit in een metalen container bewaren. Ook de dop mag niet van metaal zijn. Het beste is een dop van kunststof. Chloordioxide heeft een kookpunt van 11 graden Celsius. Bewaar het dus bij voorkeur in de koelkast met de dop er stevig op. Op die manier gaat er niets verloren en kan het jaren goed blijven.

Een eventuele voorraad van CDS hoeft niet in de koelkast te worden bewaard. Zet de CDS die je niet gebruikt op een donkere plek. Je kan gerust reizen met een fles CDS: Zorg dat de dop er stevig op zit.

De onverdunde 0,3% oplossing waar je telkens je dagdosis uithaalt bewaar je dus bij voorkeur in een koelkast.

 

Combinatie met supplementen en medicatie?

CDS is een oxidatieve therapie en kan om die reden beter niet worden gecombineerd met anti-oxidanten zoals de vitaminen A, C, D en ook melatonine en co-enzym Q10. Op zich is de combinatie met anti-oxidanten niet gevaarlijk, maar ze neutraliseren elkaar. Daarom wordt aangeraden om 1 á 2 uur te wachten met de inname van CDS na het gebruik van vitaminen / antioxidanten.

Die wachttijd van ongeveer anderhalf uur geldt ook voor het nemen van reguliere medicatie.

Praktisch doen de meeste gebruikers het zo dat ze hun vitaminen en medicijnen voor of tijdens het ontbijt nemen. Vervolgens de CDS gedurende de dag drinken om dan vóór het avondeten te stoppen met de CDS inname, zodat medicatie en vitaminen weer kunnen worden ingenomen.

Er is nog nooit iemand overleden door het gebruik van CDS. Uitgaande van een 0,3% oplossing en de juiste verdunning blijkt het een zeer veilig middel.

 

Aanbevolen Informatie bronnen voor zelfeducatie over CDS

www.andreaskalcker.com en www.saludprohibidad.com  (Mega Forum)

Boekje: “The Essentials, protocol guide” by Andreas Kalcker (dit is een korte versie van “Forbidden Health”)

Basis boek: “Forbidden Health” door Andreas Kalcker en “Bye Bye Covid” door Andreas Kalcker een verslag van de zeer succesvolle corona aanpak in Zuid Amerika met chloordioxide

Deel dit artikel